Vietnet.no

Mạng lưới thông tin của Hội Người Việt Tỵ Nạn tại Nauy

HNVTN-banner4
HNVTN-banner5
HNVTN-banner7
HNVTN-banner2
HNVTN-banner3
HNVTN-banner6
HNVTN-banner1

fre24Nov2017

Sist oppdatertsøn, 30 jul 2017 2pm

Font Size

Cpanel

Vietnamesiske vårruller

 

Vietnamesiske vårruller er meget populær blant vietnameserer, ”chả giò”.


I Frankrike kalles vårruller ”nem”, som i nord-Vietnam.
Her er oppskriften fra KyLan ’s kjøkken… 

Ingredienser til fyld:

- 60 g glasnudler (bún tàu)
- 2 spsk. tørket kattørersopp (nấm tai mèo)
- 1 finthakket stort løk
- 1 boks krabbkjøtt
- 1 egg
- ¼ tsk. Pepper
- 2 spsk. fiskesaus (nước mắm)
- ¼ stk. salt
- 1/2 tsk. sukker
- 4-5 store gullrøtter rives fint
- 150 g bønnerspirer
- 150 g hakket rekker uten skall
- 4 hakket sjalottløk
- 4 hakket hvittløksfed

Dyp - nước chấm:

- 1 knust hvittløksfed
- 5 tsk. Sukker
- ¼ frisk presset lime (eller sitronsaft)
- ½ dl fiskesaus (nước mắm)
- 0.4 dl kokt vann (mere hvis nødvendigt)
- 1 chilipeper fint hakket

Serveres med:

- Salatblad (rapidsalat)
- Kokt risnudler
- Agurk,friske basilikum, pepermyntblad,
koriander blad...

Rød vin eller hvitt vin passer bra til retten.


Fyld:

Glasnudler settes i varm vann I ca. 15-20 min., klippes kort.

Bland alt ingredienser I en stor skål, og rør det godt sammen.
Fyldet kan enten rulles I bløttgjort rispapir (bánh tráng) eller kinesiske pannekaker til vårruller.

Fold pannekakerne, ca. 1/5, og legg nok fyld på. Fold venstre- og høyre­side over kanten. Rul den opp. Lukk rullen med egg. Det er den bedste måtten å unngå at rullen springer under stekning.

Til servering :

Kok risnudlerne, la dem dryppe av i et dørslag. Vask salatblade og grønnsaker, la dem dryppe av. Skær agurker i ca. 5 cm lange tynde båte.


Vietnamesisk rispapir:

l pakke rispapir (bánh tráng) eller ki­nesiske pannekaker til vårsruller. 2-3 viskestykker vrides godt i varmt vann til dekkning av bløttgjort rispapir. Bland 2 spsk. edikk. 1 tsk. sukker i en suppeskål 3/4 fylt med varmt vann, til å bløttgjøre rispapiret. Dyp rispapir i vannskålen med blandingen av sukker og edikk, dyp 2-3 stykker mere. Leg dem spredt på et opvredet viskestykke for å suge vannoverskudd. Pass på de ikke klistrer sammen. Dekk dem med et kjøkkenruller for å unngå uttørring.

Dyp - nước chấm:

Bland alle ingredienser i en skål. Rør sukker ut. Hvis smaken er for saltet, så tilsett en spiseskjefult kokt vann i av gan­gen i blandingen og smak inntil nước chấm har en bløtt smak av sur, søtt og saltet. Man kan tilsette av lite meget fint revne gulrøtter i nuoc cham til pynt.

Frityrestek

Rullerne i mellomvarm olje til de blir gyldne. Legg dem dryppe av for overskuddsolje på kjøkkenrulle. Server dem varme. Man kan enten spise dem med fingre ved å pakke en rulle i et salatblad med litt av de andre grønnsaker, litt kokte risnudler og dyppe i "nuoc cham". Eller man kan klippe rullerne i stykker på ca. 2-3 em i en skål med kokte risnudler, grønnsaker og nuoc cham og spise med pinner.

Source: www.viet.no

http://www.viet.no/forum/viewtopic.php?t=323

You have no rights to post comments

Bildegalleri

Trung Thu Oslo 2009
Trung thu Lørenskog 2010
Tết Trung Thu 2011
Barnasverdensdag
Khai trương Nhà Việt Nam
Lễ bế giảng lớp Việt ngữ Nhà Việt Nam
CĐNV Nauy 09.06.11 chống phái đoàn ngoại giao VC tại Storting
Tết Trung Thu 2012
Tết Tân Mão 2011
Trung Thu Oslo 2008