Vietnet.no

Mạng lưới thông tin của Hội Người Việt Tỵ Nạn tại Nauy

HNVTN-banner6
HNVTN-banner3
HNVTN-banner1
HNVTN-banner4
HNVTN-banner5
HNVTN-banner7
HNVTN-banner2

søn17Dec2017

Sist oppdatertsøn, 30 jul 2017 2pm

Font Size

Cpanel

Vietnamesisk Pho suppe

(4 - 6 personer)

Pho er en tradisjonell vietnamesisk rett som kan serveres er tilgjengelig på alle gatehjørne i Vietnam.
Retten varierer sterkt avhengig av hvor i landet du kommer fra og forberedt annerledes fra sted til sted.
Uavhengig av forberedelse har denne retten har klart å opprettholde popularitet - som nå er bredden i vest.
Smaken er mild og deilig fersk og er populær blant voksne så vel som barn. Dette er vår versjon av den populære suppe.

Følgende ingredienser skal benyttes:

1-1 ½ kg kraftben av okse.
1 stor skrellet løk
6-7 avsnitt. stjerneanis
Omtrent 100g skrelt ingefær

Andre krydder:

Sukker
salt
½ ss Tredje krydder

Tilbehør:

1 pkg. Pho ris nudler
Anbudet biff w / fett struktur
Fersk basilikum, lang blad persille, koriander og bønnespirer
Skiver løk (i tynne skiver)
Lemon elektrisitet. Lime kutt i bådeEvt. fersk chili
Saus: Hoi sin saus og chili saus

Metode:

1) Alle ingrediensene til suppen satt i en stor gryte med ca 3, 5 - 4 liter vann og kok i ca. 1 ½ -2 timer.
    Skummet dannes fjernes undes koke bort med en SS.

2) Mens ned risnudlerne suge i lunkent vann i ca. 30 minutter og hell over kokende vann til den er myk (al dente).
    Og alle grønnsaker vaskes og tjene pent på et fat. 3-4 blader av forskjellige urter finhakket og blandet i en separat bolle med finskåret løk.
    Anbudet oksekjøtt kuttes i papir-tynne skiver med en lengde på ca. 4-5 cm og plassert i en bolle og sted dekket i kjøleskapet.

3) Når suppen har kokt i flere timer smakte det med 2-3 ss sukker 3-4 ss salt og
    ca. ½ ss. 3.krydderi. Risnudlerne distribueres i store boller og toppet med skiver anbud
    biff. Suppa helles over. De tynne biff stykker er dermed forberedt.
    Revisorer toppet med blanding av løk, koriander og vårløk.

4) Når retten blir servert må være på bordet bønnespirer, basilikum og lange blader og sitron skåret i båter.
    Der den enkelte kan bestemme hva og hvor mye av disse urter å være i deres suppe.
    Gjør suppen kraftigere i smak og tilsett 1 ts. Hoisinsaus i suppe.
    Hoisinsaus kan også serveres separat i en liten bolle, som deretter brukes til stekefettet av anbudet biff.
    Skulle sausen være krydret eller sterkt rør som litt chili saus med hoisin saus.

God appetitt

Bildegalleri

Trung Thu Oslo 2009
Trung thu Lørenskog 2010
Tết Trung Thu 2011
Barnasverdensdag
Khai trương Nhà Việt Nam
Lễ bế giảng lớp Việt ngữ Nhà Việt Nam
CĐNV Nauy 09.06.11 chống phái đoàn ngoại giao VC tại Storting
Tết Trung Thu 2012
Tết Tân Mão 2011
Trung Thu Oslo 2008